©ARKUS liga
©ARKUS liga

Kakav dan za Partizan, slavila i Vojvodina

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 20:23

Crno-beli i Novosađani sačuvali maksimalan učinak

Sjajan dan za navijače Partizana, danas su se radovali samo pobedama.

Posle odbojkaša koji su pobedili Metalac, pa vaterpolista koji su savladali Vojvodinu u Novom Sadu, do trijumfa su došli i crno-beli rukometaši.

Izabrane vesti

U dvorani na Banjici Partizan je došao do četvrte pobede u četiri kola rukometnog prvenstva, a pao je Rudar iz Kostolca - 34:30 (17:15).

Ipak, nije to bio tako lak meč za Parni valjak, iako jeste vodio tokom skoro celog meča. Pogotovo u prvom poluvremenu Rudar se sasvim dobro držao, nije dopuštao domaćinu da se odlepi na neko opipljivo rastojanje.

Tek sredinom drugog poluvremena počeo je Partizan da pravi razliku, otišao je na plus pet (23:18), ali su opet rukometaši iz Kostolca uspeli da četiri minuta pre kraja dođu na dva gola zaostatka (30:28) i da imaju napad, ali su izgubili loptu, primili gol iz kontranapada i tu su ispustili priliku da unesu potpunu neizvesnost u završnicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović, koji je postigao osam pogodaka, pet je dao pivotmen Ivan Mićić, a četiri Uroš Kojadinović. KOd Rudara je devet pogodaka dao Nenad Nedeljković, a sedam Boško Stanisavljević.

Maksimalan učinak, četiri pobede u četiri kola, ima i aktuelni šampion Vojvodina.

Novosađani su večeras na svom terenu savladali kragujevački Radnički sa 33:26 (13:12). Odličan otpor pružili su gosti, koji su u uvodnom delu drugog poluvremena imali i vođstvo od tri gola (18:15), ali nisu izdržali „trku“ sa Lalama.

Od tih „minus tri“ Vojvodina je prebacila u brzinu više i za nepunih sedam minuta je preokrenula stanje na semaforu u „plus tri“ – 22:19. Posle toga je utakmica išla samo u jednom smeru, Radnički nije više uspevao da zapreti, Novosađani su mirno priveli meč kraju do nove pobede.

Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Jovica Nikolić sa devet golova, jedan manje je postigao Branko Tomić, a pet Aleksa Kljajić. Kod Radničkog po šest pogodaka su postigli Veljko Davidović i Miloš Barudžić.

SUPERLIGA, 4. KOLO:

Grupa A:

Vojvodina - Radnički 33:26 (13:12)

Jugović - Obilić 36:30 (20:12)

Metaloplastika - Dinamo Pačevo (u toku)

Ponedeljak:

17.30: Crvena zvezda - Novi Pazar

Grupa B:

Železničar - Dubočica 28:42 (15:22)

Partizan - Rudar Kostolac 34:30 (17:15)

Proleter - Šamot 34:35 (16:19)

Mokra Gora - Spartak Vojput 28:28 (14:11)



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara